START MENUPrezentareRevelationPhotoIdee ExtremeExpuneriCartea DialoguluiCapitolul 1Capitolele 2-8Capitolul 9Capitolul 10Capitolele 11-15Capitolele 16-17Capitolul 18Capitolul 19Capitolul 20OMULContact
Toate drepturile rezervate © deniss.com.ro
Comandamentele Divine - Biblia, Cartea EXOD, Capitol 20  - http://www.ebible.ro/ -  
reprezinta "oglinda" oricarui OM in care acesta isi vede neputinta de a le implini si ( isi da seama de ) nevoia de "ungerea" prezentei Spiritului Sfint al Adevarului prin care primeste puterea de a trai liber in Adevar (= Informatia, Logosul, Cuvintul, Legea ).

1. Eu sunt Dumnezeul TAU  care TE  scot din Tara mortii si din Casa trupului sclaviei mortii Sa nu ai alti dumnezei in afara de Mine !
2. Sa nu-ti proiectezi vreun model sau vreo structura mentala, neuronala a unor entitati, fiinte sau lucruri din ceruri, ape sau pamint,  sau vreo infatisare a lor ... sa nu te  inchini inaintea lor si sa nu le servesti! .... Pentru ca Eu pedepsesc pe cei ce Ma urasc si Ma indur pina la al miilea neam al celor ce Ma iubesc!
3.  Sa nu iei in desert ( in van) Numele Meu  pentru ca nu voi lasa nepedepsit pe cel ce ia in van Numele Meu .( "Cine rosteste Numele Domnului sa se opreasca din a mai face raul si sa se autoeduce sa faca binele!")
4.  Adu-ti aminte de Ziua de Odihna. Sa lucrezi sase zile si sa-ti faci tot lucrul tau dar Ziua a Saptea este Ziua de Odihna inchinata Domnului Dumnezeului TAU. Sa nu faci nicio lucrare in ea si nimeni dintre ai tai ! Pentru ca in sase zile a creat Domnul cerurile, marea, pamintul si tot ce cuprind ele dar in Ziua a Saptea S-a odihnit!  De aceea  a binecuvintat Domnul Ziua de Odihna si a sfintit-o ! 
5.  Respecta pe tatal tau si pe mama ta ca sa ti se mareasca numarul zilelor vietii tale in tara pe care ti-o da Dumnezeul TAU.
6.  Sa nu ucizi.
7.  Sa nu desfrinezi.
8.  Sa nu furi.
9.  Sa nu marturisesti strimb(fals) fata de aproapele tau.
10. Sa nu poftesti trupul aproapelui tau si orice altceva apartine lui.


Prin puterea Lui orice  OM    devine un     practicant consacrat vointei divine astfel  exprimatA  dintotdeauna - de la crearea lui Adam si pentru eternitate !
" Cauta-Ma si vei trai !"
Archaeological exploration in   Zedekiahs Cave - Jerusalem, Israel - September 2011
 "Priveste-Ma si vei trai !"
Harta__The_Cave_Zedekiah_modificata_bs_original