START MENUPrezentareRevelationPhotoIdee ExtremeExpuneriCartea DialoguluiCapitolul 1Capitolele 2-8Capitolul 9Capitolul 10Capitolele 11-15Capitolele 16-17Capitolul 18Capitolul 19Capitolul 20OMULContact
Toate drepturile rezervate © deniss.com.ro

<== Capitolul 19 = Cum este natura lui Dumnezeu? Cunoasterea LUI cu scopul de a trai cu EL si in EL ==>


23. Asa vorbeste Domnul: "Inteleptul sa nu se laude cu intelepciunea lui, cel tare sa nu se laude cu taria lui, bogatul sa nu se laude cu bogatia lui.
24. Ci cel ce se lauda sa se laude ca are pricepere si ca Ma cunoaste, ca stie ca Eu sunt Domnul care fac mila, judecata si dreptate pe pamant! Caci in  acestea gasesc placere Eu, zice Domnul         
(Scripturi, Ieremia, Capitol 9 versete 23,24 ).Dumnezeu este Duh-barbat, Unul singur, El si Hristosul (Personificarea) Penisului Lui intrupat.

Hristosul (Personificarea) Penisului Lui intrupat, prin crucificarea (moartea,uciderea) Sa , a  marcat stoparea  activitatii Dumnezeului Duh-barbat de "reproducere", de creare fizica (multiplicare, "xeroxare") a semintelor ("spermatozoizilor") vietii Sale, viata care a fost transmisa cu nemurire conditionata còpiilor ("xeroxarilor",  reproducerilor, fiintelor create ale ) Sale.
Motivul  acestei scurtcircuitari  a activitatii Sale de "reproducere" fizica este urmatorul:
-a) esecul activitatii de creare a ex-heruvimului Lucifer;
-b) esecul activitatii de  fabricare (productie) a cuplului uman El - ea.
a)Lucifer, pastrindu-si virginitatea , starea initiala cu care a fost creat  dar in acelasi timp hotarind sa devina datator de Viata (ca si Creatorul sau) nu a dorit sa primeasca genul de iubire si transformarea pe care aceasta iubire  "specific barbateasca" a lui Dumnezeu Duh-barbat ar fi realizat-o in acest inger;
b)Eva, femeia, creata din barbat prin mina lui Dumnezeu (o anexa, o unealta, un instrument utilizat in activitatea reproducerii semintelor vietii biologice a barbatului)       nu era interesata de cunoasterea barbatului   (creatorul ei),  nu era impreuna cu el,        nu dorea prezenta lui pentru a-l "studia",      a-l cunoaste. 
(Observatie:   cuplul uman El - ea: barbatul cu creatura sa, a fost fabricat pentru exemplificarea, ilustrarea, simularea video-reala a ceea ce ar fi trebuit sa fie raportul dintre Dumnezeu Duh-barbat si creaturile Sale, deci o ilustrare valabila si pentru ingerul instrainat Lucifer, ... sau poate chiar in mod special fabricat pentru acest inger) .


Acest dublu esec al actiunilor Sale asupra celor doua fiinte create, dezvoltate din "spermatozoizii"  vietii Sale a carei nemurire a fost transmisa acestora in mod conditionat   - se explica prin refuzul lor de a primi iubirea Sa de Duh-barbat, UNIC Depozitar al semintelor Vietii nemuritoare, UNIC Datator, in timp ce toate reproducerile Sale  sunt exclusiv primitori.

In momentul in care cele doua creatii au respins "spermatozoizii" Datatorului de Viata nemuritoare dorind fie sa ramina ele insele fie sa devina ele datatoare originale ale semintelor Vietii nemuritoare  ==> Dumnezeu Duh-barbat avea cel putin doua variante: 
- sau sa le distruga;
- sau sa renunte El la forma de transmitere a Vietii Sale nemuritoare, la "barbatia" Sa. 
Si din acest punct de vedere: din ne-acceptarea functiei "Penisului" Sau  de catre cele doua fiinte create de El rezulta concluzia inutilitatii iubirii Sale "barbatesti". Iubire manifestata si prin "Penisul" Sau personificat prin insamintarea unei fecioare pamintene logodite  devenit astfel Hristosul  ( Personificarea) "Penisului" Sau intrupat si rastignit (crucificat, ucis, eliminat, la care Dumnezeu Duh-barbat a renuntat "obligat" de refuzul creaturilor) si inviat in Duh ( deci Dumnezeu alegind o alta forma de reproducere a Vietii Sale nemuritoare ).