START MENUPrezentareRevelationPhotoIdee ExtremeExpuneriCartea DialoguluiCapitolul 1Capitolele 2-8Capitolul 9Capitolul 10Capitolele 11-15Capitolele 16-17Capitolul 18Capitolul 19Capitolul 20OMULContact
Toate drepturile rezervate © deniss.com.ro

<== Capitolul 1 = Origine, Vigilenta si  Decizie ==>


( cele doua sageti spre exterior : "<=="  inseamna ca din aceste Capitole emana Cartea Dialogului  iar din Notele inspirate transmise si negociate sau dezbatute rezulta "==>" dialogul inter-uman sau/si divino-uman )

  Creatorul Suprem EL Insusi este SPIRIT-barbat,  iar vointa SA intrupata fiind Saminta SA depozitata in Fiul LUI  (=corespondentul OMULUI-barbat care este sursa, rezervorul semintelor
*spermatozoizilor*  vietii umane biologice avind in vedere ca OMUL-barbat este Sursa unica si Depozitarul vietii biologice de cind a aparut, de mii de ani, si pina la finalizarea istoriei omenirii).

OMUL-barbat are si o anexa=femeia, pentru care a fost si este un mare privilegiu ca a fost creata ca infatisare asemenea lui si nu a fost facuta un simplu ' ghiveci cu pamint' pentru semintele lui !!

DAR fetele si feciorii au libertatea sa aleaga sa-si pastreze acest statut de virginitate pentru totdeauna. Si va fi mai bine pentru ei si pentru viata lor viitoare, nemuritoare! 

Succesul vietii unui OM inseamna existenta unui singur scop sau a unei  dominante in viata sa .Care va fi acest scop unic sau dominanta  fata de care toate celelalte dorinte, obiceiuri, capacitati, talente, nevoi fiziologice , pasiuni se vor subordona - ramine sa descopere fiecare !

Cit ma priveste, pina acum, am gasit doar o resursa de valoare = stiinta si intelepciunea = ascunsa toata in Hristos! Iar unde este "dominanta vietii mele" catre  acolo se vor indrepta gindirea si simtirea mea astfel incit, intr-un final, voi fi marcata, schimbata privind, alegind mereu acest unic obiectiv !  Iar pentru ca sunt o fiinta vie - sunt in miscare si transformare  catre ceea ce aleg ,catre acest unic scop  Absolut! ...  Si aceasta se intimpla pina la momentul intreruperii  cauzat de moarte ... .
Iar dovada alegerii mele corecte va fi atunci cind marcajul, caracterul format inainte de deces va penetra moartea, va trece dincolo de ea in eternitate . ... ... Si ... cindva,  ... ... ... ... ... , intr-o ZI a  TUTUROR   ZILELOR  ... imi voi relua aceeasi gindire si simtire marcata cu acel caracter format dinaintea mortii tocmai pentru ca "dominanta vietii mele" a fost  ' ceva' sau mai corect spus ' Cineva'  care ramine, care dureaza, care trece dincolo de moarte ! 

    Din acest motiv sunt extrem de importante alegerile pe care le face  OMUL :
-  alege  'ceva' sau pe 'Cineva' care ramine, care trece dincolo de moarte pentru totdeauna  
-  SAU  alege  'ceva' sau pe  'cineva' care se degradeaza , care moare sau care il conduce la moarte !!
    Deci fiecare sa fie atent cu el insusi, la propria persoana, astfel incit sa nu i se ingreuneze             ( incetineasca, imbicseasca ,' polueze' ... ) gindirea cu imbuibare( excese, pasiuni, atotsuficienta acestei vieti , cu inertiile obiceiurilor, ... )  de alimente si bauturi  si cu responsabilitatile     ( ingrijorarile, raspunderile, greutatile, ...) acestei lumi (societati, umanitati,...) si Ziua aceea sa il ia prin surprindere (sa vina neanuntata asupra lui ) !

De aceea sa fim vigilenti continuu si sa ne rugam sa avem putere  sa scapam de toate cite se vor intimpla ca sa raminem demni (  ' in picioare' ) inaintea Spiritului Sfint al Adevarului !
( BIBLIA, Evanghelia lui Luca la Capitolul  21, in special versetele 34 - 36 recomanda vigilenta http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/luca/21/    )

OMUL nu se naste cu drept la viata ci cu DREPTUL  DE  A  ALEGE Viata oferit exclusiv ca a doua sansa  OMULUI prin interventia lui Isus Hristos in istoria omenirii. Asa-zisa viata de aici si acum , in realitate nu este Viata ci este ca o Anticamera pt adevarata Viata; ca un timp de proba oferit exclusiv pt A ALEGE Viata adevarata sau moartea.
Faptul ca inca se mai nasc copii – acestia condamnati din nastere la moarte – vor putea alege pt ei insisi Viata adevarata sau moartea din momentul in care li se va defini, dezvolta propria lor vointa, capacitate volitiva ( virsta de 10 – 12 ani )  moment de la care acesti copii vor raspunde deplin, ei singuri,  in fata lui Dumnezeu si a oamenilor pt gindurile si faptele lor.   Pina atunci , parintii lor  hotarasc pt ei. Iar acesti  parinti  i-au putut concepe si naste tocmai datorita dreptului de A ALEGE  ulterior VIATA adevarata – drept  oferit de Hristos!
 
Alte drepturi la viata NU EXISTA ! Deoarece Proto-parintele umanitatii (Adam ) le-a pierdut si i-au fost luate prin inselaciune de catre ingerul cazut din drepturile sale - Lucifer, care si-a insusit intreaga aceasta Planeta Pamint cu toate bunurile ce le contine , precum  si drepturile oferite initial Proto-Parintelui omenirii. Această pierdere a dreptului initial la Viata  s-a transmis tuturor urmasilor lui in mod genetic si moral si este motivul pt care si noi, cei de azi , inca mai murim pina cind Isus Hristos va reveni sa incheie istoria acestei umanitati!
Toate acestea vor fi restituite doar celor care IL vor accepta pe Recuperatorul, Rascumparatorul, Salvatorul, Judecatorul Absolut al tuturor,  etc. .... = ISUS HRISTOS care va reveni sa re-aseze un Pamint nou si un Cer nou in care moartea si raul nu vor mai fi. Aceasta este perspectiva oferita prin Viata lui Isus Hristos !
Sa nu uitam ca putem accesa o viata viitoare fizica nemuritoare numai prin EL si o putem pierde doar prin alegerea noastra!
  Pt cine nu crede acum – se va convinge la finalul istoriei acestei lumi.
Atunci nu se mai pot schimba deciziile noastre ! De aceea este corect si benefic pt noi insine, pt fiecare, sa caute, sa studieze ACUM tot ce se poate in privinta posibilitatii accesarii Vietii adevarate, Vietii fizice nemuritoare viitoare pt ca nu avem niciun fel de drept la Viata , la modul cel mai realist  -  
 
 
Astfel -"Fiindca plata pacatului este moartea, dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Hristos, Domnul nostru."    http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/romani/6/23/#23    si pt ca - "La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu... IN  EL  era viata, si viata era lumina oamenilor."    http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/ioan/1/ , …   deci VIATA NU este in noi, OAMENII,  care suntem condamnati la moarte ( NU poti fi in acelasi timp si condamnat la moarte si 'condamnat' - sau cu drept - la viata) ci asa cum este scris in cartea Deuteronom : http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/deuteronom/30/19/#19                       "  Iau azi cerul si pamantul martori impotriva voastra ca ti-am pus inainte viata si moartea, binecuvantarea si blestemul. ALEGE VIATA, ca sa traiesti, tu si samanta ta,
20. iubind pe Domnul Dumnezeul tau, ascultand de glasul Lui si lipindu-te de El: caci de aceasta atarna viata ta si lungimea zilelor tale, "
Pentru documentare in plus cititi in Romani capitolul 5 : http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/romani/5/12/#12    unde se explica destul de clar,  pt oamenii sinceri,  ca traim, chiar si viata aceasta de aici si acum, exclusiv datorita INLOCUITORULUI nostru Isus Hristos – Om si Dumnezeu in acelasi timp – deoarece noi, oamenii , din cauza proto-parintelui umanitatii ( Adam ) care a gresit,  a platit cu viata sa  acea greseala, si a transmis-o tuturor urmasilor săi,  NU mai avem drept la viata ci doar prin INLOCUIREA oferita de Isus Hristos . Acesta,  pt cine IL  alege prin credinta, altoieste in viata aceasta degradată, supusă mortii , o altă natură, spirituala care va creste, precum altoiul in port-altoi, si se va dezvolta spre viata eterna prin cunoasterea Dumnezeului Celui Viu si Personal . EL  va reveni să re-aşeze un Pamint nou si un Cer nou in care moartea si răul nu vor mai fi. Aceasta este perspectiva oferită prin Viata lui Isus Hristos !
Sa nu uitam ca putem accesa o viata viitoare fizica nemuritoare numai prin EL si o putem pierde doar prin alegerea noastra! 
 ”12. De aceea, dupa cum printr-un singur om a intrat pacatul in lume, si prin pacat a intrat moartea, si astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricina ca toti au pacatuit… …… 17. Daca deci prin greseala unuia singur ( Adam ), moartea a domnit prin el singur, cu mult mai mult cei ce primesc, in toata plinatatea, harul si darul neprihanirii, vor domni in viata prin acel Unul singur, care este Isus Hristos!) …..” http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/romani/5/12/#12 
 
 
In legatura cu asa-zisul mult trimbitatul "drept la viata" - exista doar in gindirea esoterica, in general in gindirea umanista sau a celor care nu cred intr-un Dumnezeu Viu si Personal, Creator si Judecator al tuturor deci in gindirea celor care nu cred in necesitatea existentei  unei Legi moral-spirituale care deosebeste binele de  rau, a unei Legi moral-spirituale folosita doar de Dumnezeu pt a o "scrie"  prin Spiritul Său, in mintea si viata OMULUI !  http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/exod/20/  -   Lege care desparte ce este adevarat de ce este fals sau minciuna;
care clarifica, distinge intre ce este de valoare, cu insemnatate de ceea ce este fara valoare, fara insemnatate  ... 
si care va judeca pe OAMENII care nu vor alege prin credinta,  VIATA sau pe Creatorul Vietii .
Cei care nu cred in existenta sau in necesitatea unei astfel de Legi -  promoveaza asa-zisa "iubire" sau "divinitatea din interiorul OMULUI" care divinitate se regaseste oriunde in univers si care nu ne judeca !
Sa va fie cu adevarat bine dvs insiva si sa va bucurati de Cel ce este Adevarul si Viata !
 
Statutul de "c o n d a m n a t   la moarte" nu inseamna ca suntem deja morti  fizic. Deci eu nu am facut altceva decit sa constat, conform Raportului Biblic, starea din prezent a OMULUI si unicul scop pt care ni se ofera a doua sansa la Viata deoarece prima sansa a pierdut-o Proto-părintele omenirii - deci el nu a mai avut CE DREPT de viată fizica sa ne transmita nouă, urmasilor săi,  atit timp cit el    L-A    P I E R D U T  .     In urma ALEGERII sale gresite a trecut sub CONDAMNAREA MORTII pt care el insuşi,  in urma inselaciunii  ingerului cazut  din  drepturile  sale   ceresti - Lucifer   - a decis .

De   aceea nu putem avea ceva ce am pierdut decit daca se recupereaza acel ceva! Aceasta Recuperare o efectueaza Isus Hristos cu fiecare, individual, descoperindu - i -se OMULUI prin: natura; Cuvintul Scripturii; prin OAMENI care traiesc pt Numele lui Dumnezeu  si prin puterea divina;   prin actiunea directa a Spiritului lui Dumnezeu asupra mintii si vietii OMULUI, printr-o cauză dreaptăş prin Isus Hristos .   Si in aceste momente - Spiritul Adevarului face liber orice sclav care astfel POATE sa ALEAGA ( chiar daca este condamnat , sclav mortii !  totusi are "ferestre" de libertate pe care  Dumnezeu le construieste pt refacerea, recuperarea, renasterea spirituala a fiecaruia ). Si tocmai aceste "ferestre de libertate" cu posibilitatea de A ALEGE oferta lui Dumnezeu pt Viata adevarata, eterna  - este ceea ce ne va judeca :  Nu vom fi judecati pt raul pe care   l-am facut ci pt refuzul ajutorului lui Dumnezeu ; pt ca L-am refuzat pe Dumnezeu sa ne ajute , sa ne dea puterea Sa 
 pt a face bine!

Sa ne tinem in totul Totului tot! ( Sa raminem in  tot  ce facem fideli Totului pentru totdeauna! ).    Pentru aceasta avem nevoie de Spiritul Adevarului IN si CU fiecare dintre noi asa cum este scris in Scripturi in cartea Galateni la Capitolul 5 versetele 22-23 despre "Roada Duhului" = * Avind  s t a p i n i r e   de   s i n e  poti fi  b l i n d  si ca urmare te poti  increde cu  l o i a l i t a t e  in Dumnezeu de la care primind puterea Lui  de a  f a c e   binele  si devenind astfel  b u n  si  i n d e l u n g   r a b d a t o r , in acest mod te poti b u c u r a  de  p a c e ! * =  rezultate reale, vizibile ale activitatii Spiritului Adevarului in si impreuna cu OMUL si viata sa ( a se citi din Scriptura, Evanghelia lui Ioan la capitolul 14 versetul 17 despre  :" ... Duhul adevarului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru ca nu-L vede si nu-L cunoaste; dar voi Il cunoasteti, caci ramane  CU  voi si va fi  IN  voi."). Obs: "Roada Duhului" este in beneficiul exclusiv al individului spre deosebire de "Darurile Duhului" - Biblia , I Corinteni capitolul 12 - care sunt imprumutate individului pentru binele exclusiv al celorlalti!( www.ebible.ro )
       - nobletea unui OM este data de autocontrol, autodisciplina, stapinire de sine, respect de sine.
       - onoarea cea mai inalta oferita unui OM este impreuna simtire, participare  CU Dumnezeu  IN viata si actiunile Lui = parteneriat in urma caruia OMUL cistiga o cunoastere exclusiv individual-personala, directa si mai ales autentica a Creatorului Suprem care   c u n o a s t e r e   inseamna adlitteram VIATA nemuritoare !

"Ferice de cei cu inima curata caci ei vor vedea pe Dumnezeu! " Scripturi , Evanghelia lui Matei Cap.5 versetul 8 www.ebible.ro
"Cine cugeta ( gindeste,mediteaza) la Cuvintul Spiritului Adevarului( vointa LUI)  gaseste fericirea dar cine se increde in El  este fericit !"  Scripturi, Cartea Proverbe, Cap.16 versetul 20 www.ebible.ro

Sa  ( ne) mearga Totul bine ! 
Si sa ne bucuram , in libertatea Spiritului
        Adevarului, de o viata curata si naturala! Cu respect, 
D.C.


http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/romani/5/12/#12