START MENUPrezentareRevelationPhotoIdee ExtremeExpuneriCartea DialoguluiCapitolul 1Capitolele 2-8Capitolul 9Capitolul 10Capitolele 11-15Capitolele 16-17Capitolul 18Capitolul 19Capitolul 20OMULContact
Toate drepturile rezervate © deniss.com.ro
<== Capitolul 2 = Problemele Creatorului Suprem ==>

Dumnezeu chiar a stiut pe deplin, in totalitate, ce face cu adevarat, care vor fi efectele complete in mod concret atunci cind L-a creat pe OM sau chiar si pe heruvimul Lucifer ?

<== Capitolul 3 = Ce a pierdut definitiv Dumnezeu? ==>
Primul caz :3.1.TRAGEDIA ANTICA dintre o VIRGINA si BARBATUL care vrea sa se casatoreasca cu respectiva virgina este comparabila cu 
Al doilea caz: 3.2. TRAGEDIA ETERNA  a Universului dintre CREATOR si CREATURILE Sale.
Astfel in Primul caz: 3.1. , Prima varianta: daca fecioara vrea sa-si pastreze viata de virginitate are doar doua posibilitati:
a) sau se ucide pe sine , murind astfel virgina
b) sau ucide pe barbatul care vrea sa se casatoreasca exclusiv si pt. totdeauna cu ea
A doua varianta: daca fecioara vrea sa renunte la viata ei de virginitate inseamna ca se va lasa 'ucisa' de barbat care o va forma, calibra dupa dorintele sale astfel incit viata fecioarei va fi distrusa si pierduta definitiv, pt. totdeauna, iar ea va fi transformata de catre barbat in femeie, adica intr-o unealta de satisfacere exclusiva a dorintelor barbatului. Partea luminoasa a acestei A doua variante  este ca barbatul se consuma si se daruieste in totalitate pt. implinirea propriilor dorinte prin intermediul uneltei sale =femeia!
In Al doilea caz: 3.2. - sunt aceleasi variante, cu precizarea inlocuirii barbatului cu 'Creatorul' si a virginei cu 'creatura' 
Cu mentiunea pt. A doua varianta in Al doilea caz 3.2.
Creatorul este exclusiv Datator iar creatura este exclusiv Primitoare.
Adica Creatorul ofera, DA: vointa Sa, dorinta Sa, Saminta gindurilor Sale - creaturii care la rindul ei PRIMESTE aceste dorinte, Seminte de ginduri divine, iar apoi tot Creatorul Si le implineste cu puterea Lui exclusiva, in creatura respectiva.
Aceasta creatura  practic, fiind exclusiv primitoare atit a vointei cit si a implinirii, executarii acestei vointe a Creatorului in ea insasi,  este ca si "moarta" .  Efectiv ea nu traieste ci Creatorul traieste deplin in creatura Sa dindu-i atit vointa Lui cit si infaptuirea (puterea exclusiva a LUI de a o executa) .

In final, intr-o lume a oamenilor-canibali muritori (sclavi ai mortii) exista doar trei variante:
  • ori te ucizi tu pe tine insuti
  • sau ucizi tu pe cei care vor sa te omoare
  • sau traiesti pe Drumul tau si te lasi ucis de altii.
HRISTOS Si-a urmarit scopul Sau si S-a lasat ucis de catre cei pe care venise sa-i salveze in conditiile in care ar fi putut EL sa-i ucida sau ar fi putut sa scape prin intoarcerea Sa de unde a venit (Casa Tatalui ceresc).


 
<== Capitolul 4 = Cine IL ajuta ? ==>

<== Capitolul 5 = Din ce traieste Dumnezeu? ==>

<== Capitolul 6 = De ce ar avea nevoie EL de om? Ce nevoi are EL? ==>

<== Capitolul 7 = De ce ar avea nevoie OMUL de EL? Ce inseamna si cit de important este Dumnezeu pentru tine ? Pina unde si cit ai nevoie de EL?==>

<== Capitolul 8 = Vointa LUI intrupata (  materializata, implinita, executata, ... )
este placerea LUI ==>