Pentru o experienţă completă de navigare, te rugăm să activezi JavaScript în browserul Web.
START MENUPrezentareRevelationPhotoIdee ExtremeExpuneriCartea DialoguluiCapitolul 1Capitolele 2-8Capitolul 9Capitolul 10Capitolele 11-15Capitolele 16-17Capitolul 18Capitolul 19Capitolul 20OMULContact
Toate drepturile rezervate © deniss.com.ro
    
OMUL 


 = creat cu Drept c o n d i t i o n a t la Viata prin Dreptul de A ALEGE intre doua Decizii ale lui Dumnezeu: 
 • " Maninca din toti pomii, cu exceptia Celui al Cunostintei Raului, si vei trai !" SI 
 • " Nu minca din Pomul Cunostintei Raului , caci vei muri ! " 
 Parintele umanitatii, Adam, si-a ales Sentinta condamnarii la moarte in urma inselaciunii lui Lucifer. 

 = nascut (ulterior, noi, urmasii lui Adam) sub Sentinta de Condamnare la moarte pe care si-a ales-o Adam si ne-a transmis-o noua genetic si moral! 


OMUL, in prezent, nu se naste cu drept la viata ci cu DREPTUL DE A ALEGE Viata oferit exclusiv ca a doua sansa OMULUI prin interventia lui Isus Hristos in istoria omenirii. Asa-zisa viata de aici si acum , in realitate nu este Viata ci este ca o Anticamera pt adevarata Viata; ca un timp de proba oferit exclusiv pt A ALEGE Viata adevarata sau moartea.
Faptul ca inca se mai nasc copii – acestia condamnati din nastere la moarte – vor putea alege pt ei insisi Viata adevarata sau moartea din momentul in care li se va defini, dezvolta propria lor vointa, capacitate volitiva moment de la care acesti copii vor raspunde deplin, ei singuri, in fata lui Dumnezeu si a oamenilor pt gindurile si faptele lor. Pina atunci , parintii lor hotarasc in totalitate pt ei. Iar acesti parinti i-au putut concepe si naste tocmai datorita dreptului de A ALEGE ulterior VIATA adevarata – drept oferit de Hristos!


Alte drepturi la viata NU EXISTA ! Deoarece Proto-Parintele umanitatii (Adam ) le-a pierdut si i-au fost luate prin inselaciune de catre ingerul cazut din drepturile sale - Lucifer, care si-a insusit intreaga aceasta Planeta Pamint cu toate bunurile ce le contine , precum si drepturile oferite initial Proto-Parintelui omenirii. Aceasta pierdere a dreptului initial la Viata s-a transmis tuturor urmasilor lui in mod genetic si moral si este motivul pt care si noi, cei de azi , inca mai murim pina cind Isus Hristos va reveni sa incheie istoria acestei umanitati!
Toate acestea vor fi restituite doar celor care IL vor accepta pe Recuperatorul, Rascumparatorul, Salvatorul, Judecatorul Absolut al tuturor, etc. .... = ISUS HRISTOS care va reveni sa re-aseze un Pamint nou si un Cer nou in care moartea si raul nu vor mai fi. Aceasta este perspectiva oferita prin Viata lui Isus Hristos !
Sa nu uitam ca putem accesa o viata viitoare fizica nemuritoare numai prin EL si o putem pierde doar prin alegerea noastra!
Pt cine nu crede acum – se va convinge la finalul istoriei acestei lumi.
Atunci nu se mai pot schimba deciziile noastre ! De aceea este corect si benefic pt noi insine, pt fiecare, sa caute, sa studieze ACUM tot ce se poate in privinta posibilitatii accesarii Vietii adevarate, Vietii fizice nemuritoare viitoare pt ca nu avem niciun fel de drept la Viata , la modul cel mai realist - https://egwwritings.org/?ref=ro_HLL.18&para=2000.2 , http://ellenwhite.ro/resurse/carti-ellen-white-pdf/ .


Astfel -"Fiindca plata pacatului este moartea, dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Hristos, Domnul nostru." http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/romani/6/23/#23 si pt ca - "La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu... IN EL era viata, si viata era lumina oamenilor." http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/ioan/1/ , … deci VIATA NU este in noi, OAMENII, care suntem condamnati la moarte ( NU poti fi in acelasi timp si condamnat la moarte si 'condamnat' - sau cu drept - la viata) ci asa cum este scris in cartea Deuteronom : http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/deuteronom/30/19/#19

" Iau azi cerul si pamantul martori impotriva voastra ca ti-am pus inainte viata si moartea, binecuvantarea si blestemul. ALEGE VIATA, ca sa traiesti, tu si samanta ta,
20. iubind pe Domnul Dumnezeul tau, ascultand de glasul Lui si lipindu-te de El: caci de aceasta atarna viata ta si lungimea zilelor tale, "

Pentru documentare in plus cititi in Romani capitolul 5 : http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/romani/5/12/#12 unde se explica destul de clar, pt oamenii sinceri, ca traim, chiar si viata aceasta de aici si acum, exclusiv datorita INLOCUITORULUI nostru Isus Hristos – Om si Dumnezeu in acelasi timp – deoarece noi, oamenii , din cauza proto-parintilor umanitatii ( Adam si Eva ) care au gresit, au platit cu viata lor acea greseala, si au transmis-o tuturor urmasilor lor, NU mai avem drept la viata ci doar prin INLOCUIREA oferita de Isus Hristos . Acesta, pt cine IL alege prin credinta, altoieste in viata aceasta degradata, supusa mortii , o alta natura, spirituala care va creste, precum altoiul in port-altoi, si se va dezvolta spre viata eterna prin cunoasterea Dumnezeului Celui Viu si Personal . EL va reveni sa re-aseze un Pamint nou si un Cer nou in care moartea si raul nu vor mai fi. Aceasta este perspectiva oferita prin Viata lui Isus Hristos !
Sa nu uitam ca putem accesa o viata viitoare fizica nemuritoare numai prin EL si o putem pierde doar prin alegerea noastra! https://egwwritings.org/?ref=ro_HLL.18&para=2000.2

”12. De aceea, dupa cum printr-un singur om a intrat pacatul in lume, si prin pacat a intrat moartea, si astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricina ca toti au pacatuit… …… 17. Daca deci prin greseala unuia singur ( Adam ), moartea a domnit prin el singur, cu mult mai mult cei ce primesc, in toata plinatatea, harul si darul neprihanirii, vor domni in viata prin acel Unul singur, care este Isus Hristos!) …..” http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/romani/5/12/#12
In legatura cu asa-zisul mult trimbitatul "drept la viata" - exista in gindirea esoterica, in general in gindirea umanista sau a celor care nu cred intr-un Dumnezeu Viu si Personal, Creator si Judecator al tuturor deci in gindirea celor care nu cred in necesitatea existentei unei Legi moral-spirituale care deosebeste binele de rau, a unei Legi moral-spirituale folosita doar de Dumnezeu pt a o "scrie" prin Spiritul Său, in mintea si viata OMULUI ! http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/exod/20/ - Lege care desparte ce este adevarat de ce este fals sau minciuna;
care clarifica, distinge intre ce este de valoare, cu insemnatate de ceea ce este fara valoare, fara insemnatate ...
si care va judeca pe OAMENII care nu vor alege prin credinta, VIATA sau pe Creatorul Vietii .
Cei care nu cred in existenta sau in necesitatea unei astfel de Legi - promoveaza asa-zisa "iubire" sau "divinitatea din interiorul OMULUI" care divinitate se regaseste oriunde in univers si care nu ne judeca !
Sa va fie cu adevarat bine dvs insiva si sa va bucurati de Cel ce este Adevarul si Viata ! Statutul de "c o n d a m n a t la moarte" nu inseamna ca suntem deja morti fizic, este o Sentinta pe care si-a ales-o Proto-Parintele umanitatii. Deci eu nu am facut altceva decit sa constat, conform Raportului Biblic, starea din prezent a OMULUI si unicul scop pt care ni se ofera a doua sansa la Viata deoarece prima sansa a pierdut-o Proto-Parintele omenirii - deci el nu a mai avut CE DREPT de viata fizica sa ne transmita nouă, urmasilor sai, atit timp cit el L-A P I E R D U T .
In urma ALEGERII lui gresite a trecut sub CONDAMNAREA MORTII pentru care el insusi a decis , in urma inselaciunii ingerului cazut din drepturile sale ceresti - Lucifer .
De aceea nu putem avea ceva ce am pierdut decit daca se recupereaza acel ceva! Aceasta Recuperare o efectueaza Isus Hristos cu fiecare, individual, descoperindu -i-se OMULUI prin:
 *natura;
 *prin Cuvintul Scripturii;
 *prin OAMENI care traiesc pt Numele lui Dumnezeu si prin puterea divina;
 *prin actiunea directa a Spiritului lui Dumnezeu asupra mintii si vietii OMULUI .
Si in aceste momente - Spiritul Adevarului face liber orice sclav care astfel POATE sa ALEAGA ( chiar daca este condamnat , sclav mortii ! totusi are "ferestre" de libertate pe care Dumnezeu le construieste pt refacerea, recuperarea, renasterea spirituala a fiecaruia ).
Si tocmai aceste "ferestre de libertate" cu posibilitatea de A ALEGE oferta lui Dumnezeu pt Viata adevarata, eterna - este ceea ce ne va judeca :

Nu vom fi judecati pt raul pe care l-am facut ci pt refuzul ajutorului lui Dumnezeu ; pt ca L-am refuzat pe Dumnezeu sa ne ajute , sa ne dea puterea Sa pt a face bine !
Sa va fie cu adevarat bine si sa alegeti ce ramine!
 
 Nu poti sa judeci un sclav sau un animal sau un individ uman robotizat sau animalizat. Adica daca EU nu dispun de MINE insumi ca individ uman – NU POT FI JUDECAT nici de Dumnezeu nici de altii ! OMUL poate fi judecat tocmai pt ca este liber (slobod) sa-si hotarasca singur ce face cu propria viata .Daca n-ar fi asa, raminind in contextul Scripturii, Dumnezeu l-ar fi ucis pe Lucifer , cel putin pt paguba imensa si nenorocirile aduse omenirii de mii de ani sau nu l-ar fi creat, … in Atotstiinta Sa ! Sau cum spune in Ioan 8:36 „. Deci daca Fiul va face slobozi, veti fi cu a d e v a r a t slobozi.”http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/ioan/8/36/#36 sau ” veti cunoaste Adevarul, si Adevarul va va face slobozi.”   http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/ioan/8/32/#32 .               Ne nastem fiecare CONDAMNAT la moarte cu dreptul de A ALEGE Viata si NU cu DREPTUL la Viata !
Este diferenta in a dispune de un drept la Viata si a alege acest drept . Deci NU ne nastem cu dreptul la Viata ci ne nastem condamnati la moarte si cu dreptul de a alege Viata!
Iar in sensul ideii de LIBERTATE INDIVIDUALA – orice OM liber dispune de sine insusi ( inclusiv sa-si intrerupa voluntar viata ) atit timp cit nu atinge libertatea celorlalti si nu incalca ordinea si bunele moravuri publice (Articol 26 din Constitutia Romaniei ) !!
Fiecare va ramine cu ce-a ales! Libertate in Adevar , Viata fizica eterna SAU sclavie, ingradirea libertatii individuale si disparitie pt totdeauna (moartea) !
Sa va fie cu adevarat bine!

 " FACE to FACE with your GOD !"

    Prepare yourself to meet your God! 


Face to face with your God ...  ! 
Fata in Fata cu Dumnezeul tău ... !

(Comunitatea TOFLEA ,Galati ! )

 " Imprieteneste-te dar cu Dumnezeu si vei avea pace; te vei bucura astfel iarasi de fericire!" Iov 22:21  http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/iov/22/21/#21             " ... pregateste-te sa intalnesti pe Dumnezeul tau,...." Amos 4:12