Pentru o experienţă completă de navigare, te rugăm să activezi JavaScript în browserul Web.
START MENUPrezentareRevelationPhotoIdee ExtremeExpuneriCartea DialoguluiCapitolul 1Capitolele 2-8Capitolul 9Capitolul 10Capitolele 11-15Capitolele 16-17Capitolul 18Capitolul 19Capitolul 20Contact
Toate drepturile rezervate © deniss.com.ro

<== Capitolul 1 = Origine, Vigilenta si  Decizie ==>


( cele doua sageti spre exterior : "<=="  inseamna ca din aceste Capitole emana Cartea Dialogului  iar din Notele inspirate transmise si negociate sau dezbatute rezulta "==>" dialogul inter-uman sau/si divino-uman )

  Creatorul Suprem EL Insusi este SPIRIT-barbat,  iar vointa SA intrupata fiind Saminta SA depozitata in Fiul LUI  (=corespondentul OMULUI-barbat care este sursa, rezervorul semintelor
*spermatozoizilor*  vietii umane biologice avind in vedere ca OMUL-barbat este Sursa unica si Depozitarul vietii biologice de cind a aparut, de mii de ani, si pina la finalizarea istoriei omenirii).

OMUL-barbat are si o anexa=femeia, pentru care a fost si este un mare privilegiu ca a fost creata ca infatisare asemenea lui si nu a fost facuta un simplu ' ghiveci cu pamint' pentru semintele lui !!

DAR fetele si feciorii au libertatea sa aleaga sa-si pastreze acest statut de virginitate pentru totdeauna. Si va fi mai bine pentru ei si pentru viata lor viitoare, nemuritoare! 

Succesul vietii unui OM inseamna existenta unui singur scop sau a unei  dominante in viata sa .Care va fi acest scop unic sau dominanta  fata de care toate celelalte dorinte, obiceiuri, capacitati, talente, nevoi fiziologice , pasiuni se vor subordona - ramine sa descopere fiecare !

Cit ma priveste, pina acum, am gasit doar o resursa de valoare = stiinta si intelepciunea = ascunsa toata in Hristos! Iar unde este "dominanta vietii mele" catre  acolo se vor indrepta gindirea si simtirea mea astfel incit, intr-un final, voi fi marcata, schimbata privind, alegind mereu acest unic obiectiv !  Iar pentru ca sunt o fiinta vie - sunt in miscare si transformare  catre ceea ce aleg ,catre acest unic scop  Absolut! ...  Si aceasta se intimpla pina la momentul intreruperii  cauzat de moarte ... .
Iar dovada alegerii mele corecte va fi atunci cind marcajul, caracterul format inainte de deces va penetra moartea, va trece dincolo de ea in eternitate . ... ... Si ... cindva,  ... ... ... ... ... , intr-o ZI a  TUTUROR   ZILELOR  ... imi voi relua aceeasi gindire si simtire marcata cu acel caracter format dinaintea mortii tocmai pentru ca "dominanta vietii mele" a fost  ' ceva' sau mai corect spus ' Cineva'  care ramine, care dureaza, care trece dincolo de moarte ! 

    Din acest motiv sunt extrem de importante alegerile pe care le face  OMUL :
-  alege  'ceva' sau pe 'Cineva' care ramine, care trece dincolo de moarte pentru totdeauna  
-  SAU  alege  'ceva' sau pe  'cineva' care se degradeaza , care moare sau care il conduce la moarte !!
    Deci fiecare sa fie atent cu el insusi, la propria persoana, astfel incit sa nu i se ingreuneze             ( incetineasca, imbicseasca ,' polueze' ... ) gindirea cu imbuibare( excese, pasiuni, atotsuficienta acestei vieti , cu inertiile obiceiurilor, ... )  de alimente si bauturi  si cu responsabilitatile     ( ingrijorarile, raspunderile, greutatile, ...) acestei lumi (societati, umanitati,...) si Ziua aceea sa il ia prin surprindere (sa vina neanuntata asupra lui ) !

De aceea sa fim vigilenti continuu si sa ne rugam sa avem putere  sa scapam de toate cite se vor intimpla ca sa raminem demni (  ' in picioare' ) inaintea Spiritului Sfint al Adevarului !
( BIBLIA, Evanghelia lui Luca la Capitolul  21, in special versetele 34 - 36 recomanda vigilenta http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/luca/21/    )

Sa ne tinem in totul Totului tot! ( Sa raminem in  tot  ce facem fideli Totului pentru totdeauna! ).    Pentru aceasta avem nevoie de Spiritul Adevarului IN si CU fiecare dintre noi asa cum este scris in Scripturi in cartea Galateni la Capitolul 5 versetele 22-23 despre "Roada Duhului" = * Avind  s t a p i n i r e   de   s i n e  poti fi  b l i n d  si ca urmare te poti  increde cu  l o i a l i t a t e  in Dumnezeu de la care primind puterea Lui  de a  f a c e   binele  si devenind astfel  b u n  si  i n d e l u n g   r a b d a t o r , in acest mod te poti b u c u r a  de  p a c e ! * =  rezultate reale, vizibile ale activitatii Spiritului Adevarului in si impreuna cu OMUL si viata sa ( a se citi din Scriptura, Evanghelia lui Ioan la capitolul 14 versetul 17 despre  :" ... Duhul adevarului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru ca nu-L vede si nu-L cunoaste; dar voi Il cunoasteti, caci ramane  CU  voi si va fi  IN  voi."). Obs: "Roada Duhului" este in beneficiul exclusiv al individului spre deosebire de "Darurile Duhului" - Biblia , I Corinteni capitolul 12 - care sunt imprumutate individului pentru binele exclusiv al celorlalti!( www.ebible.ro )
       - nobletea unui OM este data de autocontrol, autodisciplina, stapinire de sine, respect de sine.
       - onoarea cea mai inalta oferita unui OM este impreuna simtire, participare  CU Dumnezeu  IN viata si actiunile Lui = parteneriat in urma caruia OMUL cistiga o cunoastere exclusiv individual-personala, directa si mai ales autentica a Creatorului Suprem care   c u n o a s t e r e   inseamna adlitteram VIATA nemuritoare !

"Ferice de cei cu inima curata caci ei vor vedea pe Dumnezeu! " Scripturi , Evanghelia lui Matei Cap.5 versetul 8 www.ebible.ro
"Cine cugeta ( gindeste,mediteaza) la Cuvintul Spiritului Adevarului( vointa LUI)  gaseste fericirea dar cine se increde in El  este fericit !"  Scripturi, Cartea Proverbe, Cap.16 versetul 20 www.ebible.ro

Sa  ( ne) mearga Totul bine ! 
Si sa ne bucuram , in libertatea Spiritului
        Adevarului, de o viata curata si naturala! Cu respect, 
D.C.